Grand-Place van Louvain-la-Neuve

Ik wil over de " Grand Place" van Louvain-la-Neuve praten. Het is het hart van mijn stad waarin de inwoners elkaar ontmoeten. Tijdens het jaar worden veel gebeurtenissen, die ritme aan de stad geven, zoals Louvain-la-Plage of Louvain-la-Neige georganiseerd.

Ten eerste verandert in de zomer de Grand-Place in Louvain-la-Plage. Met andere woorden, er wordt zand gebracht om op een echt strand te lijken. De stad stelt strandstoelen, speeltjes voor kinderen, ... ter beschikking. We kunnen ook petanque spelen of ijsjes eten. Er zijn bovendien kinderworkshops. Jeugdleiders knutselen met de kinderen, vertellen verhalen. Er vinden ook sommige concerten plaats.

Daarnaast hebben we de Louvain-la-Neige die in de winter gebeurt. We kunnen rond ongeveer 100 kerststalletjes wandelen. Als je geen idee voor een kerstgeschenk hebt, ga er even rondlopen In de gezellige markt vinden we typisch wintereten zoals warme wijn, wafels, ...

Hoe dan ook moeten jullie dit plein absoluut niet missen, zelfs zonder deze gebeurtenissen. De "Grand-Place" is immers heel druk en gezellig dankzij de studenten.

Source image : https://www.flickr.com/photos/jp2remy/29005038233

Auteur : Jean-Paul Remy Louvain-La-Neuve - Grand-Place

Auteur: 
Aïcha, 19, Louvain-la-Neuve, FR, 2016