Bier “Gertrude” van Nijvel

         De « Triple Gertrude » werd uitgevonden door Bruno Vandendriessche in januari 2009.

Eerder had hij een andere Gertrude uitgevonden: « La Gertrude ambrée ». Deze eerste Gertrude was in Senseruth gebrouwen. Ze is met gist van Orval gemaakt. Met deze « Gertrude ambrée » wilden Bruno en zijn vriend Manu een ander bier uitvinden, een bier dat je gemakkelijker kan drinken, maar niet zoals een pils of een blond bier. Hij gebruikte drie soorten van hop voor deze nieuwe Gertrude: Het Triple Gertrude. Ze heeft een troebele kleur en een fruitige geur met een beetje vanille. Het is een zoet bier en haar alcoholgraad is 7,5°.

Dit bier heeft de naam van de beschermer van de stad Nijvel.

Source image : http://www.nivellescapital.com/Gertrude-les-Nivellois-savent-pourquoi_a3...

Auteur: 
Constance, Mons, 20, FR, 2016